duurzaam-warmteterugwinning

Warmteterugwinning bespaart energie

Terwijl de energiekosten jaarlijks stijgen, nemen de duurzame oplossingen gelukkig ook toe. Naast de bekende zonnepanelen, is ook een warmtepomp een ideale manier om te besparen op uw energierekening én een positieve bijdrage te leveren aan het milieu. Een warmtepomp verwarmt uw woning door het gebruik van natuurlijke grondstoffen, zoals aardwarmte of grondwater. Onze energie adviseur komt graag bij u langs om de mogelijkheden voor uw situatie te bespreken. Wij zijn werkzaam in de regio Monster, Den Haag, Delft, Rijswijk, Naaldwijk, De Lier, Kwintsheul, 's Gravenzande en Rotterdam.

Werking warmtepomp

Een warmtepomp is te vergelijken met een omgekeerde koelkast. Waar een koelkast warmte onttrekt aan de producten, doet een warmtepomp juist het omgekeerde. Om uw woning te voorzien van een aangename temperatuur wordt warmte onttrokken aan de bodem, grondwater of lucht. Door middel van een warmtewisselaar wordt de warmte afgegeven aan het leidingwater en rondgepompt naar lagetemperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Hoog rendement

Het rendement van warmtepompen ligt er hoog: 160 tot 200% voor verwarming, 80 tot 140% voor warm water. Vergeleken met een zuinige HR-107 ketel: het rendement hiervan ligt rond de 107%. Onze energie adviseur komt graag bij u langs om een precieze berekening voor uw situatie te maken.

Wilt u meer informatie over warmtepompen? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen. De installatie verzorgen wij met name in Monster, Den Haag, Delft, Rijswijk, Naaldwijk, De Lier, Kwintsheul, 's Gravenzande en Rotterdam.

Maak een afspraakTop